onsdag 6. desember 2006

Sjokosjef i tesalong

For noen dager siden var det offisiell gjenåpning av Den franske sal i Nasjonalgalleriet her i hovedstaden. Etter noen år med delvis vinglete drift har nå Salon de thé åpnet, med stjernekonditor Sverre Sætre, Kai Lyche og Bjørn Holte bak rattet. På åpningen var samlet et antall mat- og drikkeinteresserte, i lag med et par c-kjendiser og representanter fra Nasjonalmuseet. Vi fikk servert te av ymse slag i elegante tekanner, husets limonade, gode minisandwicher og ikke minst Sverres konfekt og sjokolade. Det var godt, og besøket fristet til gjentakelse.

Her forleden var jeg der igjen, og ble servert en feit og herlig kyllingleverterrine, eplemost av både Gravensten og Aromaepler fra Ringi Gård i Bærum, husets hjemmelagde gløgg, multedessert (Arctic), bringebærdessert (Singapore Lily) og ellers god oppvartning fra trivelig og våken servitør. Jeg vil gjerne anbefale Salon de thé i Den franske sal på Nasjonalmuseet.

Ingen kommentarer: