tirsdag 1. april 2008

og ellers..

Det var nok mange som mistenkte aprilsnarr da nyheten om en rekke prisnedsettinger på polet. Særlig er det importøren Non Dos som har satt ned prisene drastisk på flere av sine viner. Særlig artig var det at Magma-vinene til Frank Cornelissen (se blogginnlegg lengre ned) som gikk fra 950,- til 400,- (man kunne jo håpe at de blir der nede, på dette mer fornuftige nivået, spør du meg). Se Vinforums favoritter her. Løp og kjøp! Dessverre er nok de mest spennende vinene på god fart ut av hyllene allerede, så her er det ingen tid å miste..

Chiantiprodusenter, bl.a. Selvapiana (denne ukens vin på Vinforum - les omtale her), frykter opprettelse av et stort nytt søppelforbrenningsanlegg i nabolaget. Florentinske myndigheter skal i juni avgjøre dette. Konsekvensene kan bli store for vinprodusentene i området. Noen risikerer bl.a. å miste sin økologiske sertifisering. Les mer i Decanter her. Mer om dette også i denne diskusjonstråden på Vinforum.

Nils Are Økland skriver i siste blogginnlegg på Vinforum om gode kjøp blandt modne burgundere på polet. Her sier han "Den internasjonale vinpressen er unison i sin begeistring for 2005-årgangen. Men hvis nyfrelste burgunderentusiaster laster opp nylagte kjellere med denne årgangen, kan det bli skrint med store opplevelser de nærmeste årene. Alt tyder på at denne årgangen vil trenge tid for å vise seg fra sin beste side. Derfor kan det være lurt å kjøpe viner fra eldre årganger. Både for å ha noe å drikke i ventetiden, men også for å lære noe om hvilke aromaer som kommer fra terroiret og hvilke som kommer fra årgangen".

Ingen kommentarer: